Ingmar Baas

Aandachtsgebieden

 

Ingmar's praktijk is hoofdzakelijk gericht op ondernemingen en ondernemers, maar ook vindt advisering op het gebied van estate planning en vermogensoverheveling plaats. Door zijn achtergrond van inspecteur der rijksbelastingen wordt hij regelmatig ingezet voor de oplossing van conflicten met de fiscus. Vanaf 1980 is hij werkzaam als belastingadviseur, eerst enkele jaren bij Wisselink & Co, daarna als senior partner bij Coopers & Lybrand (het huidige PWC), gevolgd door 14 jaar partnerschap van de maatschap Van Mens & Wisselink Advocaten en Belastingadviseurs. Sedert 2009 is hij werkzaam bij Bruggink en Van der Velden.

 

Opleidingen

 

Na de middelbare school in Zutphen volgde hij aanvankelijk de opleiding aan de Hogere Textielschool  in Enschede. Dit werd gevolgd door de studie fiscaal recht aan de universiteit van Leiden, waar hij in oktober 1971 afstudeerde. 

 

Specialismen

 

Zijn specialismen liggen bij de directe belastingen (vennootschaps-, inkomsten- en loonbelasting), alsmede overdrachtsbelasting en successierecht. Hij heeft veel ervaring op het gebied van fusies, overnames, herstructurering  van ondernemingen en bedrijfsopvolging. Voorts begeleidde hij diverse ondernemingen bij hun beursgang. 

 

 

Persoonlijk

 

Hij schept voldoening in zijn werk door het oplossen van problemen bij anderen. Dit drijft hem in zijn werk en geeft hem energie en inventiviteit. Hij neemt zijn vak zeer serieus en voelt zich verantwoordelijk voor zijn cliënten, of het nu om grotere of kleinere belangen gaat. 

 

Elke werkdag gaat hij fluitend naar zijn werk, vrijwel altijd per fiets vanuit Zeist door het natuurgebied van Rhijnauwen; dat geeft een extra dimensie aan de werkdag.

 

Contact

 

mr. J.G.I. (Ingmar) Baas

belastingadviseur

tel: +31 30 23 22 373

mobiel: +31 65 51 14 420

 

Email       LinkedIn