Harry Lanting

Aandachtsgebieden

 

Harry is gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht, met een sterke focus op het insolventierecht. Hij adviseert ondernemers en indien nodig staat hij hen ook bij in procedures. Daarnaast wordt Harry regelmatig door rechtbanken benoemd als curator of bewindvoerder in faillissementen en surseances. Harry is plaatsvervangend lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten en is als auteur verbonden aan het tijdschrift Rechtspraak Ondernemingsrecht.

 

Opleidingen

 

Harry heeft in 2000 zijn diploma behaald aan het Stedelijk Gymnasium (Piter Jelles) in Leeuwarden. Aansluitend heeft hij Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 2009 heeft Harry de advocatenstage afgerond.

Harry heeft in 2014 de Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht afgerond en is lid van INSOLAD, de Vereniging Insolventierecht Advocaten. 

 

Specialismen

  • Insolventierecht, financiering en zekerheden
  • Ondernemings- en vennootschapsrecht
  • Procesrecht
  • Contractenrecht

 

 

Persoonlijk

 

Voor Harry is het recht meer dan alleen winnen of verliezen. Een zaak is wat hem betreft pas echt geslaagd, als de belangen van de betrokken partijen zoveel mogelijk zijn gediend. Op het gebied van het insolventierecht voelt hij zich dan ook buitengewoon thuis.

 

Contact

 

mr. H.A. (Harry) Lanting

advocaat

tel: +31 30 23 22 373

 

Email       LinkedIn